2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Sınıflar  Şube Kura Çekim İşlemleri

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Sınıflar Şube Kura Çekim İşlemleri

31 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14.30´da, okulumuzda ilkokul 1. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerimizin sınıf şubesini ve öğretmenini belirlemek amacıyla kura çekimi yapılacaktır.

Şube Belirleme Kuralarının uygulanmasında dikkat edilecek hususlar; 

 

31.08.2023 599

31 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14.30´da, okulumuzda ilkokul 1. sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerimizin sınıf şubesini ve öğretmenini belirlemek amacıyla kura çekimi yapılacaktır.

Şube Belirleme Kuralarının uygulanmasında dikkat edilecek hususlar; 

 

1. Kura ile Şube Belirleme İşlemleri, okul müdürü, öğretmenler ve okul aile birliği başkanından oluşan "Şube Belirleme Komisyonu" tarafından gerçekleşecek ve okul imkanları doğrultusunda kamera ile kayıt altına alınacaktır.

2. Kura çekimi 31 Ağustos 2023 Perşembe günü saat: 14.30´da yapılacaktır. Okul idaresi tarafından kura günü, saati ve yapılacağı yer ile ilgili önceden okul web sitesi üzerinden bilgi verilecektir.

3. Komisyon tarafından kura çekimi , okulumuz öğretmenler odasında gerçekleştirilecektir..

4. Kura çekimi başlamadan önce komisyon başkanı tarafından kura işleminde uygulanacak "Usul ve Esaslar" açıklanacaktır.

5. Kura çekimine 2023-2024 eğitim öğretim yılında e okul kayıt sisteminde okulumuza kesin kayıt yaptıran tüm1. Sınıf öğrencileri dâhil edilecektir. 

6. 1. sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler kuraya dâhil edilmeyecektir.

7. Kaynaştırma öğrencileri için ilgili yönetmelik gereği işlem yapılacak ve bu öğrenciler kuraya dâhil edilmeyecektir. 

8. Kuraya girecek öğrenci listeleri e okul sisteminden alınarak kura çekimini gerçekleştirilecek komisyon tarafından kura işlemi öncesi imza ile kayıt altına alınacaktır.

9. İlk önce öğrencilerin şubeleri kura ile belirlenecektir.(5 şube oluşturulacaktır. A-B-C-D-E-F-)

10. Belirlenen şubelere eşit sayıda öğrenci dağıtımı için, kız ve erkek öğrencilerin kuraları ayrı ayrı çekilecektir.

11. Yabancı uyruklu öğrencilerin şubelere eşit dağılımının sağlanması için kuraları ayrı torbadan çekilecektir.

12. İkiz öğrencilerin aynı şubede eğitim görmeleri konusunda veli talebi doğrultusunda öğrencilerin kura işlemi gerçekleştirilecek, aynı sınıfta okuması talebi olan öğrencilerin isimleri tek bir kura kâğıdına yazılarak kuraya sokulacak; farklı sınıf talebinde ise öğrenciler ayrı kura torbasında kuraya katılacaktır. Bu işlemler tutanak altına alınacaktır.

13. Öğretmenlerin şubelerinin kura ile belirlenmesi en son yapılacaktır.

14. Kura saatinde okula gelmeyen ve çekilişe katılmayan 1.sınıf öğretmenlerinin yerine komisyon tarafından çekiliş yapılacak ve öğrencinin şubesi ve öğretmeni belirlenecektir. Bu işlemler komisyonca tutanak altına alınacaktır. 

15. Kura işlemlerinin ardından şube, öğretmen ve öğrenci listeleri hazırlanıp komisyon tarafından imzalanacak, 6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde öğrenci şube listeleri okul web sitesiokul panosu ve şube girişlerine asılacaktır. 

16. Kura ile şube belirleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde okula yeni kayıt yaptıran  ya da nakil olarak gelen 1. sınıf öğrencileri, 1.sınıflardan sorumlu müdür yardımcısı tarafından naklinin geldiği gün öğrenci sayısının en az olduğu sınıfa yerleştirilecektir. Ancak öğrenci sayısı eşit ise kura işlemi gerçekleştirilecek ve tutanak altına alınacaktır.

17. Kura ile şubesi belirlendikten sonra nakil işlemi ile başka bir okula giden öğrenci, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında tekrar kendi okuluna nakil ile dönerse ilk kurada belirlenen şubesine kaydı yapılacaktır.

18. Kura iş ve işlemleri sonrasında oluşturulan şube listeleri, tutanaklar, imzalı katılım listeleri ve diğer evraklar okulda 1 yıl süre ile muhafaza edilecektir.

19. 1. sınıf öğrencilerimiz için uyum eğitimi 4 -10 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Öğrenci ve velilerimize şube öğretmenleri tarafından uyum eğitimi sürecinde okulun tanıtımı ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak program hakkında gerekli bilgilendirme yapılacaktır. 

20. Bu usul ve esaslar  dışında ortaya çıkabilecek durumlarda, MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ilgili hükümleri  dikkate alınacaktır.

21. "Şube Belirleme Komisyonu" aşağıda belirtilen kişilerden oluşturulmuştur.

Enis ABAYOĞLU

Okul Müdürü